Інклюзивна економіка: шлях до соціальної рівності та економічного розвитку - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Павліха, Наталія Володимирівна (My University, 2023)
У монографії розглянуто ключові аспекти інклюзивної економіки, її історію, міжнародний вплив, теорію та практику в Україні. У другій частині проаналізовано рівень і диференціація доходів населення та система їх регулювання. Третя частина містить теоретичні та методичні основи дослідження інклюзивного ринку праці в контексті соціальної рівності й економічного розвитку, особливості його функціонування в умовах війни та європейської інтеграції. У заключній частині розглянуто соціальну політику та захист населення як інструменти інклюзивної економіки. Видання рекомендоване науковій спільноті, керівникам, управлінцям, менеджерам усіх рівнів та іншим зацікавленим особам.
Keywords: інклюзивна економіка; інклюзивність; інклюзивний розвиток; доходи населення; диференціація доходів; теорії регіонального розвитку; інклюзивний розвиток регіону; децентралізація; фінансове забезпечення; регулювання доходів населення; державне регулювання; оцінка бідності; нерівність; тінізація економіки; ринок праці; інклюзивний ринок праці; соціальна політика; соціальний захист; 330.34:316.334