Сучасні теоретичні та організаційно-методичні аспекти й перспективи вдосконалення фізичної підготовленості студентів - Завидівська, Наталія Назарівна; Zavydivska, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Обґрунтовано сучасні теоретичні та організаційно-методичні аспекти й перспективи вдосконалення фізичної підготовленості студентів. Виокремлено структуру фізичної підготовленості валеологічного спрямування. Виявлено теоретичні й організаційно-методичні аспекти вдосконалення системи фізичної підготовленості студентів. Узагальнено організаційно-педагогічні умови та принципи вдосконалення фізичної підготовленості студентів. Розкрито особливості змісту сучасної технології фізичної підготовленості студентів. Найважливішою метою тестування фізичних можливостей організму в межах валеологічної концепції фізичної підготовленості визнано пропаганду здоров’я, а також прагнення до оптимізації функціональної працездатності організму. У зазначеній валеологічній концепції фізичну підготовленість розглядають поряд із психічною та соціальною підготовленістю як важливу складову здоров’я людини. Визначена в такому ракурсі фізична підготовленість є джерелом і передумовою майбутньої повновартісної життєдіяльності випускників вищих навчальних закладів. Modern theoretical and organizational-methodical aspects and prospects for improvement of physical preparedness of students are generalized. The structure of physical preparedness in valueological direction is singled out. The theoretical and organizational-methodical aspects of improving the system of physical preparedness of students are revealed. The organizational-pedagogical conditions and principles of perfection of physical preparedness of students are generalized. The features of the content of modern technology of physical preparedness of students are revealed. The most important goal of testing the physical capabilities of the body within the valueological concept of physical preparedness is recognized by the promotion of health, as well as the desire to optimize the functional capacity of the body. In the indicated valueological concept, physical preparedness is considered next to the mental and social preparedness as an important component of human health. In this perspective, physical preparedness is a source and a prerequisite for the future full-fledged life of graduates of higher education institutions. Define from such perspective physical preparedness is the source and precondition of the future full life activity of graduates of higher educational establishments.
Modern Theoretical and Organizational-Methodological Aspects and Prospects for Improving the Physical Preparedness of Students
Keywords: фізична підготовка; фізична підготовленість; студенти; фізичне виховання; здоров’я; валеологічна концепція; рhysical training; physical preparedness; students; physical education; health; valueological concept