Особливості надання адміністративних послуг в органах публічної влади - Казмірук, Ірина Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета магістерської роботи – з’ясування теоретичних та практичних особливостей надання адміністративних послуг органами публічної влади в Україні, аналіз існуючих проблем у цій сфері та розроблення пропозицій щодо підвищення ефективності, якості й доступності таких послуг у контексті сучасних реформ державного управління та цифрової трансформації. Об’єкт дослідження – процес надання адміністративних послуг органами публічної влади в Україні як складова діяльності держави, спрямована на реалізацію прав, свобод і законних інтересів громадян та суб’єктів господарювання. Предмет дослідження – сукупність організаційно-правових засад, механізмів та особливостей діяльності органів публічної влади у сфері надання адміністративних послуг, та шляхи підвищення їх ефективності та якості в умовах сучасних реформ державного управління. Зміст роботи: Теоретичні основи надання адміністративних послуг органами публічної влади; поняття, ознаки та класифікація адміністративних послуг; нормативно-правова основа надання адміністративних послуг; процес надання адміністративних послуг: світовий та вітчизняний досвід; державний механізм надання адміністративних послуг в Україні; міжнародний досвід застосування інноваційних технологій у сфері публічних послуг; особливості надання публічних послуг у сфері міграції та громадянства державною міграційною службою України; функціонування Державної міграційної служби у сфері надання адміністративних послуг; аналіз ефективності надання адміністративних послуг Управління державної міграційної служби у Волинській області
Keywords: послуга; адміністративні, публічні та міграційні послуги; органи публічної влади; інноваційних технологій у сфері публічних послуг; державна міграційна служба; Центр надання адміністративних послуг