Правове регулювання інформаційної діяльності - Качковська, Леся Ростиславівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Програма навчальної дисципліни «Правове регулювання інформаційної діяльності» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Метою навчальної дисципліни являється: підготовка студентів до роботи в інформаційній сфері; використання базової і локальної нормативно-правової бази при вирішення ситуацій; знання правового статусу регуляторних органів інформаційної галузі тощо. Курс має своїм завданням сформулювати у студентів знання усіх законодавчих документів, які забезпечують підтримку та здійснюють контроль у сфері інформаційної комунікації. Оволодіння студентами цими знаннями допоможе їм зорієнтуватися у майбутній професії, сформулювати уявлення про зміст їхньої діяльності.
Keywords: інформація; уніфікація; стандартизація; інформаційна сфера; інформаційна інфраструктура; інформаційне право; інформаційна діяльність; правовідносини в інформаційній сфері