Євроінтеграційні процеси як детермінанти розвитку України - Бриль, Роман (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Надання Україні 23 червня 2022 року статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу юридично закріпило на загальноєвропейському рівні українські прагнення щодо незворотності цивілізаційного вибору. Дієвим аргументом у багаторічних переговорах щодо надання цього статусу стала саме суспільна підтримка цього інтеграційного курсу як єдино бажаного для громадян України. Однак шлях безпосереднього вступу до ЄС залежить від того, наскільки євроінтеграційні прагнення поширені серед усіх соціальних груп в українському суспільстві та чи поділяють українці європейські принципи організації суспільної системи та європейські цінності, зокрема, демократичний устрій.
European integration processes as determinants of Ukraine's development
Keywords: євроінтеграційні прагнення; демократичні цінності; європейська інтеграція; Україна; 339.976.4