Ультразвук у визначенні токсичних елементів у цукрі та продуктах на його основі - Бакланов, О.М.; Baklanov, O.M.; Марченко, І.Л.; Marchenko, I.L.; Євграфова, Н.І.; Yevgraphova, N.I. (Волинський національний університет ім.Л.Українки, 2009)
Показано, що використання одночасної дії ультразвуку високої та низької частот у пробопідготовці при- водить до підвищення чутливості та експресності аналізу. Розроблено методику атомно-абсорбційного визначення свинцю, міді та кадмію із чутливістю визначення 0,067, 0,013 і 0,004 мг/кг відповідно. It is shown that te simultaneous use of high- and low-frequency ultrasound in the sample preparation leads to higher sensitivity and faster analysis. The method of atomic absorption determination of lead, copper and cadmium was deweloped, with the sensivity of 0.067, 0.013 and 0.004 mg/kg respectively.
Ultrasound in Determinationof Toxic Tlements in Sugar and Products on His Basis
Keywords: Ультразвук; ultrasound; токсичные элементы; toxicelevents; сахар; sugar