Деякі аспекти проблематики управління оборотними активами на підприємстві - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Демедюк, Людмила Володимирівна; Ворона, Ольга А.; Shmatkovska, Tetiana О.; Demediuk, Liudmyla V.; Vorona, Olga (Одеський національний економічний університет, 2016)
This article features disclosed management of turnaround assets in the enterprise. The basic purpose and objectives of management of turnaround assets in the enterprise. In this paper, attention is paid to management of current assets in general and details the recommendations for management of those elements of current assets as trade receivables, trade and inventories, cash. This paper shows the step by step instruction to help control spending current assets successfully, will allow the company to keep proper cocks solvency and profitability and improve the overall financial condition of the company. This article describes methods for managing current assets such as coefficient method, normalization, ABC method optimization. These benefits will enterprise with effective management of its current assets. В статті розкрито особливості управління оборотними активами на підприємстві. Визначена головна мета та завдання управління оборотними активами підприємства. В роботі увага приділена управлінню оборотними активами загалом та детально розглянуто рекомендації щодо управління такими елементами оборотних активів як: дебіторська заборгованість, торгівельні і виробничі запаси, грошові кошти. Наведено покрокову інструкцію, що сприятиме забезпеченню успішного управління оборотними активами, дозволить підприємству на належному рівні утримувати платоспроможність та рентабельність, а також підвищить загальний фінансовий стан підприємства. У статті наведено та надано характеристику методів щодо управління оборотними активами, зокрема: методу коефіцієнтів, нормування, методу АВС оптимізації. Визначено переваги, які вдасться досягти підприємству в разі забезпечення ефективного управління власними оборотними активами.
Some aspects of problems of management of current assets at the enterprise
Keywords: current assets; asset management; inventory; accounts receivable; financial portfolio; operating activities; оборотні активи; управління активами; інвентаризація; рахунки дебіторська заборгованість; фінансовий портфель; операційна діяльність