Теорія економічного ризику: програма вибіркової навчальної дисципліни - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviichuk, Nataliia M (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Вивчення та облік невизначеності, конфліктності, багатокритеріальності й пов’язаного з ними ризику є важливим напрямом сучасної економічної теорії. Об’єкт управління ситуацією характеризується багатоваріантністю розвитку та можливістю виникнення непередбачених ситуацій. Таким чином, основними характеристиками сучасного економіста, фінансиста, керівника є уміння працювати в умовах невизначеності, робити раціональний вибір із безлічі можливих альтернатив. Мета викладання дисципліни – озброїти майбутніх фахівців систематизованими знаннями щодо аналізу, моделювання, оцінки та управління ризиком, оволодіння сукупністю теоретичних і методичних питань, а також практичним досвідом проведення управлінського аналізу й оцінки ризиків діяльності підприємств.
Програма навчальної дисципліни «Теорія економічного ризику» підготовки бакалавра галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки напряму 6.030501 «Економічна теорія».
Keywords: економічний ризик