Світоглядна публіцистика Євгена Сверстюка в контексті формування громадянського суспільства: аксіологічний аспект - Жванія, Людмила Вікторівна; Zhvaniia, Liudmyla V. (Національний університет "Острозька академія", 2016)
У статті досліджуються концепти свобода, добро, істина, які, на думку автора, відіграють конститутивну роль у світоглядній настанові та в публіцистичній творчості Є.Сверстюка. Доводиться теза про те, що зазначені світоглядні універсалії формують цілісну концептосферу публіцистики письменника, визначають авторську аксіологічну парадигму. А також про те, що публіцистика Є. Сверстюка, актуалізуючи етичний потенціал християнської філософії, постає важливим чинником впливу на процеси формування громадянського суспільства в нашій державі.
Keywords: публіцистика; Сверстюк; цінність; істина; свобода; світогляд; добро; зло