Художній стиль і творча манера живопису волинського художника Олександра Валенти - Берлач, Олександр Павлович (My University, 2023)
Постановка проблеми зумовлена тим, що творчість Олександра Валенти, відомого далеко за межами нашої країни волинського пейзажиста, майстра натюрморту, жанрів живопису, в яких поєднуються риси постімпресіонізму, кубізму, пуантилізму, але водночас яскраво-індивідуальний, специфічно волинський індивідуальний почерк, позначений фольклорними мотивами, декоративністю вирішення форми, орнаментальністю побудови композиції, досі не є вивченими мистецтвознавцями і все ще чекають свого наукового осмислення.
Keywords: Живопис; Олександр Валента; волинський художник