Мезоконцепт ЧАС у межах динаміки текстового мегаконцепту ПАМ’ЯТЬ (на матеріалі творів П. Модіано) - Молокова, О. Ф.; Molokova, O. F. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті зроблено спробу дослідити розгортання текстового концепту ЧАС як ієрархічного складника текс- тового концепту ПАМ’ЯТЬ у концептуальному просторі П. Модіано. Аналіз текстового концепту ЧАС здійснено у термінах його циклічності й лінійності. У результаті дослідження визначено особливості його вербалізації у художній прозі письменника. The article presents an attempt to research the unfolding of textual concept TIME as a hierarchical component of textual concept MEMORY in P. Modiano’s conceptual space. The analysis of textual concept TIME is made according to its cyclicity and linearity. The particularities of its verbalization in novels are defined.
Mesoconcept TIME Within Dynamics of Textual Megaconcept MEMORY (Based on P. Modiano’s Novels)
Keywords: текстовий концепт; концептуальний простір; мегаконцепт; мезоконцепт; макроконцепт; катаконцепт; ієрархія; textual concept; conceptual space; megaconcept; mesoconcept; macroconcept; cataconcept; hierarchy