До проблеми викладання фізичного виховання у вищих навчальних закладах - Сотник, Олег; Sotnyk, Oleg (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті подано аналіз останніх досліджень організації фізичного виховання у вищих навчальних закладах. В організації фізичного виховання у вищих навчальних закладах є проблеми, пов’язані з недостатньою кількістю годин із фізичного виховання для розв’язання завдань оздоровлення, погіршенням стану здоров’я та фізичної підготовленості, заниженою мотивацією до занять фізичною культурою й спортом студентської молоді, низьким рівнем культури ставлення до власного здоров’я. Часткове усунення проблем убачається в збільшенні рухової активності студентів за допомогою впровадження інноваційних технологій і методик занять із фізичного виховання в навчально-виховний процес, переобладнанні приміщень закладів для занять пріоритетними та доступними видами рухової активності, у розробці оригінальної навчально-методичної літератури для підвищення грамотності та обізнаності студента з питань здоров’я, фізичної культури й спорту. The article focuses on recent of physical education studies in higher education institutions. The organization of physical education in higher education institutions are problems associated with insufficient number of physical education hours to meet the challenges of health, deteriorating health and physical fitness, low motivation towards physical education and sports students, low culture for their own health. Partial fix problems seen in increasing physical activity of students by implementing innovative technologies and techniques physical education classes in the educational process, rebuilding premises facilities for training priorities and available types of physical activity, also to develop original educational materials to increase awareness and knowledge student of health, fitness and sports.
The Problem of Teaching Physical Education in Higher Education Institutions
Keywords: фізичне виховання молоді; вища освіта; junior physical education; higher education