Ембріологічний словник - Пикалюк, Василь Степанович; Антонюк, Ольга Петрівна; Ткач, Геннадій Федорович; Прокопчук, Наталія Миколаївна (My University, 2025)
Науково-методичне видання складається з чотирьох частин: першої та другої – морфологічної, в якій подано філо-, онтогенез органів та систем людини, третьої – методи ранньої діагностики розвитку плодів, та четвертої – словникової з анатомо-ембріологічним тлумаченням основних термінів. У першій та другій частинах розглянуті загальні та топографоорганні закономірності індивідуальних та видових законів розвиткуорганізму людини. В третій частині детально описані сучасні методи клінічної діагностики розвитку плодів. Словникова частина видання містить понад 1000 анатомо-ембріологічних понять. Всі номенклатурні одиниці подані в алфавітному порядку з морфологічним трактуванням їх суті й латиногрецькою етимологією, що дозволяє читачу вільно оперувати термінологічними понятями та уникати неточностей в іншій інтерпретації. Необхідно зазначити, що це друге видання, яке перероблене і доповнене. Навчально-довідкове видання немає аналогів, адресоване біологам, практичним лікарям, викладачам, аспірантам, студентам.
Keywords: анатомія; ембріологія; органи і системи; філогенез; онтогенез; 611.013 (03)