Zachodni sztyl życia jako wzorcowe "Inne" w powieści Luzbka Deresza "Kult" - Дзіда, Кшиштоф (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Роман Любка Дереша "Культ" змальовує образ молодого українця на початку життєвої дороги, коли формується його свідомість. Така людина завжди хоче бути Іншою серед свого оточення. Спосіб бути Іншим для героя Дереша - це західний стиль життя, як він собі його уявляє. Звідси - його спроби гри з наркотиками та критичне ставлення до життєвих реалій щоденного життя, а наприкінці навіть і до Заходу та канонів західного стилю поведінки.
Західний стиль як взірцеве "Інше" в книзі Любка Дереша "Культ"
Keywords: свій/чужий; західний стиль життя; молода людина