Роль туризму як засобу фізичної рекреації в життєдіяльності студентської молоді - Бейгул, І.; Гладощук, О.; Тонконог, В.; Шишкіна, О.; Bejgul, I.; Gladoshchuk, A.; Tokonog, V.; Shishkina, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито вплив фізичної рекреації як відносно самостійну форму фізичної культури, направ¬леної на потреби студентської молоді в активному відпочинку, а саме туризму як одного з головних чинників рекреаційної діяльності. Висвітлено основні форми та різновиди рухової активності, які задовольняють потреби в активному відпочинку й відновленні. Показано напрями педагогічних процесів, пов’язані з розв’я-занням виховних, освітніх, оздоровчих та соціальних завдань. Визначено вплив туризму як сукупності органі-зованих і спланованих заходів, екскурсій, походів, подорожей, що здійснюються задля пізнання, підвищення фізичного рівня за рахунок відновлюваних навантажень, раціональної рухової діяльності, емоційного фактора, сил природи, кліматичних умов та формування мотивації на фізичне та духовне самовдосконалення. Перспективність досліджень полягає в удосконаленні методик і методичних прийомів, що забезпечуюють високий рівень здоров’я молоді. The influence of physical recreation as relatively independent form of physical training which is aimed at necessity of student youth during active rest, especially tourism as one of active activity kinds are examined in the article. The basic forms of motive activity which contend needs in active rest and renewal are righted up. Directions of pedagogical processes which are connected with solving of educational, health-improving and social tasks are determined. Influence of tourism as set of excursions, walking tours, trips which are held with the task of cognition, improving physical state for account of recreating loads, reasonable moving activity, emotional factor, nature forces, climatic conditions are defined. Motives on physical and mental self-perfection are formed. Perspectives of the investigation are directed on improving of methods that will provide with high rate of youth’s health.
Role of Tourism as Source of Physical Recreation in Life of Student Youth
Keywords: фізична рекреація; життєдіяльність людини; туризм; сучасний світ; рекреаційна діяльність; physical recreation; human vital activity; tourism; recreative activity; modern world