Феміністичний дискурс у драмах Б. Шоу «Професія місіс Уоррен» та І. Франка «Украдене щастя» - Летнянчин, Петро; Letnianchyn, Petro (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття висвітлює питання феміністичного дискурсу в драмах Бернарда Шоу “Професія місіс Уорен” та Івана Франка “Украдене щастя”, розкриває генезу й ідейно-естетичні характеристики жіночих образів крізь призму особливостей характеротворення. ”. An attempt is made in the article to outline the question of feministic discourse in drama works by Bernard Show “Mrs. Warren’s Profession” and Ivan Franko “Stolen Happiness”, to uncover genesis and ideo-aesthetic characterization of female images through the prism of the peculiarities of character-drawing.
Feministichniy Diskurs in Dramas B. Chow „Profession of Missis of Uorren” And І. Franka Happiness is Stolen”
Keywords: феміністичний дискурс; feministichniy diskurs; порівняльний аналіз; comparative analysis; персонажобраз; character-appearance; життєва колізія; vital collision; еволюція світогляду; evolution of world view