Україна в європейському історичному та культурному контекстах - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Даний ОК сприяє усвідомленню необхідності утвердження незалежної України та входження її як рівноправного партнера до Європейського Союзу. Українська історія твориться зараз. Зрештою, не лише українська. Росія привласнила українську історію, і сьогодні у вирі російської агресії українці доводять своє право на волю, право усього демократичного світу. Освітній компонент «Україна в європейському історичному та культурному контекстах» належить до нормативних освітніх компонентів, яка формує системне уявлення про історію та культуру України у нерозривному зв’язку з європейським історично-культурним простором, вивчає, порівнює та переосмислює перебіг політичних, соціально-економічних та культурних процесів в Україні у європейському контексті.
Keywords: Україна; історія; культура; Європа