Особливості методики навчання основних прийомів техніки гри в баскетбол дівчаток 10–13 років - Поляковський, Валерій; Грициляк, Світлана; Поляковська, Раїса; Poliakovskiy, Valeriy; Gritsiliak, Svetlana; Poliakovskaya, Raisa (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто проблему формування рухових навичок у дівчаток 10–13 років. Щоб система навчання була ефективною, треба враховувати вікові особливості розвитку організму й динаміку функціональних характеристик. У роботі висвітлюються результати педагогічного експерименту з використанням запропонованих спеціальних вправ для навчання та вдосконалення прийомів техніки баскетболу. Порівняльний аналіз результатів контрольної й експериментальної груп дає підставу для загальних рекомендацій щодо застосування системи таких вправ фахівцями фізичної культури. The article is devoted to the problem of formation of motor skills of girls aged 10–13. It is necessary to take into account age peculiarities of organism’s development and dynamics of functional characteristics for educational system to be effective. The work reflects the results of pedagogical experiment with usage of presented special exercises for teaching and improvement of technics of basketball game. Comparative analysis of results of control and experimental groups give us reason to general recommendations concerning applying of system of these exercises by specialists of physical culture.
Peculiarities of Methodology of Education of Main Technics of Basketball of Girls Aged 10–13
Keywords: баскетбол; прийоми техніки; навчальний процес; вікові особливості; спеціальні вправи; методика навчання; basketball; technics; educational process; age peculiarities; special exercises; methodology of teaching