Тваринництво : відеолекція - Дмитренко, Алла Адамівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розглянуто місце тваринництва у структурі традиційної господарської діяльності і системі життєзабезпечення українців. Відзначено, яку худобу і птицю традиційно утримували українці; коротко охарактеризовані приміщення для утримання худоби; визначені регіони найбільшого поширення тваринництва. Показано особливості годівлі тварин та заготівлі кормів. Розглянуті форми випасу худоби та їх регіональні особливості. Звертається увага на полонинське господарство. Висвітлені традиційні способи переробки молока та зберігання молочних продуктів. Використані матеріали Музею етнографії Волині та Полісся та ін.
Keywords: Основні заняття; тваринництво; відгінна форма випасу; вигінна форма випасу; стійлово-пасовищне утримання худоби; Музей етнографії Волині та Полісся