Просторово-функціональна диференціація перспективного Національного природного парку «Лісова пісня» - Шульгач, Андрій; Мельнійчук, Михайло; Шульгач, Сергій; Shulhach, Andrij; Melniychuk, Michael; Shulhach, Sergij (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Просторово-функціональну диференціацію геосистеми перспективного національного природного парку «Лісова пісня» здійснено на основі ландшафтно-екологічного аналізу та оцінки її гуманістичного ресурсного потенціалу. Визначено розміри, положення, межі й завдання зон регульованої та стаціонарної рекреації, заповідної й господарської зон. Визначено гранично допустиму рекреаційну місткість зони регульованої рекреації ПНПП «Лісова пісня», перспективи розвитку зон і збереження природної й гуманістичної спадщини. Пространственнофункциональная дифференциация геосистемы перспективного Национального природного парка «Лесная песня» осуществляется на основе ландшафтно-экологического анализа и оценки ее гуманистического ресурсого потенциала. Определены размеры, положение, границы и задания зон регулируемой и стационарной рекреации, заповедной и хозяйственной зон. Определены допустимая рекреационная емкость зоны регулируемой рекреации ПНПП «Лесная песня», перспективы развития зон и охраны природного и гуманистического наследия. . Spatial-functional differentiation of perspective «Lisova pisnia» National Park geosystem is based on the landscape-environmental analysis and on the estimation of humanistic and resource potential of the geosystem. Size, location, boundaries and tasks of regulated and statical recreation zones, reserve and economical zones were defined. A permissible recreational capacity of the «Lisova pisnia» National Park regulated recreation zone, development prospects of the zones and natural and humanistic heritage conservation was identified.
Spatial-functional Differentiation of Perspective «Lisova pisnia» National Park
Keywords: заповідна зона; ландшафт; урочище; перспективний національний природний парк; зона регульованої рекреації; господарська зона; reserve zone; the landscape; the tract; perspective National Park; regulated recreation zone; economical zone