Новітня методологія дослідження художнього тексту: прикладні аспекти психоаналізу - Кошелюк (Бідюк), Олена Василівна; Kosheliuk (Bidiuk), O. V. (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, 2007)
Стаття присвячена психоаналізу як літературознавчому методу, який розглядається в руслі новітньої методології сучасної теоретичної науки. Метою автора є спроба визначити характерні особливості, а також функціональні можливості психоаналітичного методу на матеріалі творчості Ліни Костенко. The article is devoted to the psychoanalysis as a method in methodology of the modern theoretical literary science. The purpose of the author is to show the main particularities and functions of the psychoanalysis method in Lina Kostenko’s productiveness.
New Methods Of Text Investigation: Practical Aspects Of Psychoanalysis
Бідюк (Кошелюк) Олена Василівна - канд. філол. наук, доцент кафедри видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: психоаналіз; інтерпретація; несвідоме; колективне несвідоме; сублімація; psychoanalysis; interpretation; unconscious; collective unconscious; sublimation