Проєктування і розробка користувацьких інтерфейсів: практикум - Муляр, Вадим Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У практикумі розкрито основи проєктування та розробки користувацьких інтерфейсів на основі технології JavaFX. Описано основні компоненти графічного інтерфейсу користувача. На конкретних прикладах розглянуто їх використання при створенні JavaFX-додатків. Належну увагу приділено анімації і трансформації зображень в JavaFX.
Для студентів ЗВО педагогічного та технічного спрямування, які вивчають дисципліни «Об’єктно-орієнтоване програмування», «Програмування на Java», «Алгоритми і структури даних», «Комп’ютерна фізика», «Моделювання фізичних явищ і процесів», а також для тих, хто цікавиться проєктуванням та розробкою користувацьких інтерфейсів.
Keywords: графічний інтерфейс користувача; технологія JavaFX; JavaFX-додаток; компоненти графічного інтерфейсу; 004.438(07)