Державно-приватне партнерство як інструмент забезпечення інноваційного розвитку країни - Буняк, Надія Михайлівна; Buniak, Nadiia M. (Волинський інститут економіки та менеджменту, 2015)
У статті визначено роль державно-приватного партнерства у забезпеченні інноваційного розвитку країни. Розглянуто різні підходи до визначення сутності поняття "державно-приватне партнерство". Обґрунтовано зміст, ознаки, принципи, форми, завдання використання державно-приватного партнерства в інноваційній сфері України. Розроблено пропозиції щодо підвищення ефективності взаємодії держави та приватного сектору в забезпеченні інноваційного розвитку України. The role of public-private partnership in providing of innovative development of the country is defined in the article. Different approaches to defining the essence of the concept of "public-private partnership" are considered. The content, features, principles, forms, tasks for public-private partnership using in innovative sphere of Ukraine are proved. Recommendations for improving of effective cooperation between state and private sector in providing innovative development of Ukraine are developed
Keywords: державно-приватне партнерство; інноваційна сфера; інноваційний розвиток; органи державної влади; Public-private partnership; innovative sphere; innovative development; public authorities; private sector