Психологічна служба в медичних установах - Шкарлатюк, Катерина Іванівна; Shkarlatiuk, Kateryna I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Навчальна дисципліна призначена для вивчення студентами комплексу специфічних освітніх, наукових і професійних вкладів психологічної науки, спрямованих на підтримку людини, яка потребує медико- психологічної допомоги, попередження і лікування хвороб, ідентифікацію етіологічних і діагностичних корелятів здоров’я, хвороби і пов’язаних з нею дисфункцій, а також аналіз і покращення системи психологічної допомоги в спеціалізованих медичних закладах так само як і формування стратегії (політики) покращення і удосконалення засобів заємодії в системах: психолог-хворий, психолог-лікар, лікар-хворий тощо. навички. Метою курсу є оволодіння науковою позицією в діяльності психологічних служб медичної установи. Завданнями дисципліни є узагальнення знань про практичну психологію як професійну діяльність, роль методологічних позицій в практичній психології, особливості діяльності та функції психологічної служби в медичних установах, специфіка діяльності медичного психолога, ознайомлення з веденням документації медичним психологом, організація практикуму з психологічної допомоги хворим.
Keywords: психологічна служба в медичних установах; психічне здоров'я; психіка хворого; психопрофілактика захворювань; психологічна допомога; медичні працівники