Особливості розвитку видовищного туризму в Іспанії - Патійчук, Віктор Олексійович; Карпюк, Катерина; Patiichuk, Viktor O.; Karpiuk, Kateryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Узагальнено теоретичні аспекти розвитку видовищного туризму. Запропоновано варіант видового складу видовищного туризму з позиції об’єктів відвідування масових заходів та їхніх основних функцій. Розглянуто особливості й передумови розвитку міжнародного туризму в Іспанії. Проаналізовано основну ресурсну базу й головні чинники розвитку туризму в країні. Вивчено напрями спеціалізації міжнародного туризму в державі. Проаналізовано основні видовищно-фестивальні заходи в Іспанії, виділено їх просторовий рівень організації. Визначено основні проблеми та перспективи розвитку видовищного туризму в країні.

Theoretical aspects concerning the development of spectacular tourism are generalized. The variant of spectacular composition of spectacular tourism from the position of objects of visiting mass events and their basic functions is offered. Features and preconditions of development of international tourism in Spain are considered. The main resource base and main factors of development of tourism in the country are analyzed. The main directions of specialization of international tourism in the state are studied. The analysis of the main sightseeing and festivals of Spain was carried out and their spatial level of organization is highlighted. The main problems and prospects of development of spectacular tourism in the country are determined.
The Features of the Development of Spectacular Tourism in Spain
Keywords: міжнародні фестивалі; видовищний туризм; міжнародний туризм; умови розвитку туризму; Іспанія; видовищно-туристичний центр; туристична спеціалізація; tourist specialization; spectacular tourism; international tourism; international festivals; conditions of tourism development; spectacular and tourist center; Spain