Природохоронні об’єкти басейну річки Свинарка - Чижевська, Лариса Тарасівна; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович (Управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, 2020)
У межах Волинської області є багато малих річок. За більшостю з них інформація обмежується відомостями про морфометричні показники. У той же час, малі річки інтенсивно використовуються в різних напрямках діяльності людини (рекреація, сільське господарство, будівництво). Це зумовлює необхідність детального дослідження басейнів малих річок з точки зору їх сучасного стану, перспектив використання, формування мережі природно-заповідних об’єктів. Все це має бути спрямоване на гармонізацію відносин в системі «людина-водна система».
Keywords: природно-заповідний фонд; гідрологічні об’єкти природно-заповідного фонду; рекреаційний потенціал; р. Свинарка; р. Луга-Свинорийка; р. Луга; р. Західний Буг; Локачинський район; Волинська область; 502.1(477.82):556.51(4-11=282.247.3)