Реставрація живопису на полотні ікони Іверської Пресвятої Богородиці - Муравець, Марта Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Старовинні ікони часто зазнають руйнувань через природні процеси старіння, вплив навколишнього середовища та нераціональне зберігання. Відновлення таких артефактів дозволяє не лише повернути їм первісний вигляд, а й продовжити їх існування для майбутніх поколінь. Окрім того, процес реставрації сприяє науковому дослідженню технологій давнього іконопису, що є важливим для збереження національної спадщини.
Keywords: реставрація; живопис; техніки реставрації; іконопис