Структура асоціативних полів ’road’, ’way’, ’Weg’ та ’Bahn’ у зіставному аспекті - Бондар, Тетяна Георгіївна; Bondar, Tetyana (Запоріжжя : ЗНУ, 2013)
У статті у зіставному аспекті розглядаються набори асоціацій, які виникають у свідомості носів англійської та німецької мов на слова-стимули road, way, Weg та Bahn. У межах кожного асоціативного поля виявлено семантичні групи та підгрупи. Більшість виділених груп є спільними в англійській та німецькій частинах експерименту. Проте, у ході експерименту було виявлено певні лінгвоспецифічні складові асоціативних полів. The article deals with the sets of associations that appear in the mind of English and German native speakers on the words-stimuli road, way, Weg and Bahn. Within each of four associative fields a few semantic groups and sub-groups were singled out. Most groups are the same in English and German parts of the experiment. However, some lingvospecific components of the associative fields were found out during the experiment.
Структура ассоциативных полей ’road’, ’way’, ’Weg’ и ’Bahn’ в сопоставительном аспекте.
The structure of the associative fields ’road’, ’way’, ’Weg’ and ’Bahn’: comparative aspect.
Keywords: вільний асоціативний експеримент, слово-стимул, слово-реакція, лексичне значення слова, семантична група; free association experiment, word-stimulus, word-response, lexical meaning of a word, semantic group.