Вибрані лекції з українського фольклору (в авторському дискурсі) - Давидюк, Віктор Феодосійович; Davydiuk, Viktor F. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
До книги увійшли лекції проф. В.Давидюка, прочитані у Волинському університеті в 1995–2007 роках. У них авторське бачення українського фольклору в культурогенезі та динаміці його явищ. Багато положень, висловлених в посібнику, – це абсолютно нове бачення фольклору в палеонтологічному дискурсі. Слідуючи настанові М. Костомарова, що вивчення походження обрядів – справа археологів і етнографів, автор дотримується цієї культурно- історичної концепції від початку і до кінця книги.
Keywords: фольклор; фольклористика; фольклоризм; синкретизм фольклору; походження фольклору