Професійна підготовка майбутніх вихователів до рольової діяльності дошкільників за умов експериментального навчання - Захарасевич, Наталія (My University, 2018)
У статті проаналізовано одержані результати; які ми проводили по темі дисертаційного дослідження, також зазначено, що актуальність проблеми є незаперечною як з позицій теоретичної підготовки, так і з точки зору потреб практики. Були проведені результати аналізу робочих програм, а також описано етапи дослідження; виявлено та описано, що студенти недостатньо володіють навичками організації рольової діяльності дошкільників; розглянута сюжетно-рольова гра, організовуючи яку, педагог надає дитині можливість виконувати різні соціальні ролі; проаналізовано використання ігрових методів і форм роботи з дошкільниками; розглянуто формування у студентів готовності до педагогічного супроводу рольової діяльності. На основі аналізу наукових досліджень визначено готовності майбутніх вихователів до організації рольової діяльності дітей дошкільного віку. The article analyzes the obtained results; which we conducted on the topic of the dissertation, also pointed out that the urgency of the problem is indisputable both from the standpoint of theoretical training and from the point of view of the needs of practice. The results of the analysis of the work programs were conducted, and the stages of the study were described; It is revealed and described that students do not have enough skills in organizing role-playing activities of preschoolers; The plot-role game is considered, organizing which, the teacher gives the child the opportunity to perform various social roles; the use of game methods and forms of work with preschoolers has been analyzed; the formation of students' readiness for pedagogical support of role activity was considered. On the basis of analysis of scientific researches it is certain toreadiness of future educators to organization of role-playactivity of children of preschool age.
Keywords: рольова діяльність; дошкільне дитинство; експериментальне дослідження; взаємодія; підготовчий; змістово-практичний; результативний етапи