Взаємодія сім’ї і школи у вихованні духовності молодших школярів як педагогічна система - Десятник, Катерина Володимирівна; Desiatnyk, Kateryna V. (Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, 2014)
У статті характеризується взаємодія сім’ї і школи у вихованні духовності молодших школярів із позиції системного підходу. Розкриваються основні характерологічні властивості й ознаки системи «сім’я – школа», визначаються її структурні елементи та особливості взаємозв’язку між ними. Узагальнюються різні підходи щодо функційного структурування педагогічної системи, виокремлюються цільовий, змістовий, діяльнісний та результативний її компоненти. The article characterizes the interaction of family and school in the spiritual education of younger schoolchildren from position of a systematic approach. The basic characterological features and attributes of the system named "family – school" are presented, and it`s structural elements and features of the relationship between them are determined in the article. It summarizes the different approaches of the functional structuring of pedagogical system, distinguishes objective, informative, active and resultative components of it.
Interaction of family and school in the spiritual education of younger schoolchildren as pedagogical system
Keywords: система; педагогічна система; взаємодія; сім’я; школа; виховання духовності; молодші школярі; структурні елементи; функційні компоненти; ознаки; властивості; system; pedagogical system; interaction; family; school; spirituality education; younger schoolchildren; structural elements; functional components; attributes; features