Організаційні форми превентивного фізичного виховання дітей старшого дошкільного віку - Маляр, Н.; Maliar, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
На основі аналізу змісту різних програм навчання, виховання та розвитку, нормативно правових документів та результатів констатувального експерименту в представленій роботі визначено та обґрунтовано систему організаційних форм, необхідних та достатніх у процесі превентивного фізичного виховання дітей старшого дошкільного віку. В основу цієї системи покладено низку виділених нами організаційних та методичних положень, що забезпечують розв’язання завдань превентивного фізичного виховання старших дошкільників. Based on content analysis of various training programs, upbringing and development of legal documents and results of the experiments presented in the work specified and reasonable system of organizational forms necessary and sufficient in the process of preventive physical education of children under school age. It is based on a number of selected organizational and methodological conditions that provide preventive solving of problems of physical education among senior pre-schoolers.
Organizational Forms of Preventive Physical Education of Preschoolers
Keywords: організаційні форми; превентивне фізичне виховання; старші дошкільники; organizational forms; preventive physical education; senior preschool children