Родинні свята – елемент культури українського народу в романі Уласа Самчука «Морозів хутір» та слов’янський контекст родинних обрядів - Пасічник, Олена; Pasichnyk, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано роман «Гомера ХХ століття» Уласа Олексійовича Самчука «Морозів хутір» у такому ракурсі, як дотримання слов’янських родинних обрядів. Доведено, що український письменник-емігрант досконало знав традиції та звичаї українського народу, що тісно пов’язані з обрядовими традиціями росіян і поляків. The novel «Moroziv khutir» by «Homer of the XXth c.» Ulas Samchuk in the perspective as compliance with Slavic family rituals is analyzed in the article. It is proved that the Ukrainian writer-emigrant perfectly knew the traditions and customs of the Ukrainian people, closely related to the rituals of Russians and Poles.
Family Holidays – the Element of Ukrainian People Culture in the Novel «Moroziv Khutіr» by Ulas Samchuk and Slavic Context of the Family Rituals
Пасічник О. Родинні свята – елемент культури українського народу в романі Уласа Самчука «Морозів хутір» та слов’янський контекст родинних обрядів / Олена Пасічник // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 81-84.
Keywords: Улас Самчук; роман "Морозів хутір"; Різдво; Пасха; український народ; росіяни; поляки; традиції; родинні свята; обряди; Ulas Samchuk; the novel «Moroziv khutir»; Christmas; Easter; Ukrainian people; Poles; Russians; traditions; family holidays; rituals