Ефективність використання фунгіцидів для захисту дуба звичайного від ураження борошнистою росою - Голуб, Сергій Миколайович (My University, 2024)
Борошниста роса є однією з найпоширеніших хвороб дуба звичайного. Шкідливість хвороби полягає у зменшенні інтенсивності асиміляції листя, ураженого збудником, скручуванні, висиханні й передчасному опаданні. Це затримує ріст, викликає деформацію пагонів і стовбурців сіянців загалом. Знижується стійкість дерев до збудників інших хвороб, шкідників і несприятливих чинників зовнішнього середовища, що призводить до масового всихання дубових насаджень. Метою досліджень було виявлення найбільш ефективних фунгіцидів шляхом випробування їх у молодих лісових культурах для захисту від збудника борошнистої роси дуба.
Keywords: борошниста роса; фунгіцид; поточний приріст; технічна ефективність; фунгіцид Хорус; фунгіцид Флінт