Реалізація розпізнавання об’єктів на зображеннях - Лащук, Максим Тарасович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота присвячена розробці програмного забезпечення для розпізнавання об’єктів на зображеннях за допомогою методів комп’ютерного зору та глибокого навчання. Розглянуто актуальність таких систем для автоматизації різних процесів у промисловості, безпеці, медицини та інших сферах. Мета роботи: реалізація системи розпізнавання об’єктів на зображеннях, яка використовує алгоритми глибокого навчання для забезпечення високої точності та ефективності. Завдання включають огляд сучасних методів розпізнавання об’єктів на зображеннях, тренування моделей глибокого навчання, реалізацію програмного забезпечення в середовищі PyCharm, оцінку точності та продуктивності розробленої системи.
Keywords: розпізнавання об’єктів; глибоке навчання; CNN; TensorFlow; PyCharm; YOLO; комп’ютерний зір; автоматизація