Функції кримінально-виконавчого права: сутність та класифікація - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Київський національний університет внутрішніх справ, 2009)
Завдяки функціям кримінально-виконавчого права реалізуються головні завдання процесу виконання і відбування покарань та ресоціалізації засуджених. Сутність цих функцій забезпечується соціально-економічною базою, всім правовим механізмом держави, діяльністю Державної кримінально-виконавчої служби України та інших правоохоронних органів, на які покладено виконання покарань, а також активною участю у цьому процесі громадськості.
Keywords: кримінально-виконавче право; функції