Средства физической реабилитации на стационарном этапе восстановления здоровья детей, оперированных по поводу врожденных пороков сердца - Лазарева, Елена; Витомский, Владимир; Лазарева, Олена; Вітомський., Володимир; Lazarіeva, Olena; Vitomskiy, Volodymur (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Рассмотрены рекомендации и результаты применения средств физической реабилитации у детей, оперированных по поводу врожденных пороков сердца на стационарном этапе. Сделан вывод о том, что физическая реабилитация имеет широкий спектр лечебно-профилактических средств стимуляции скорейшего и полнейшего восстановления здоровья оперированных детей на стационарном этапе, которые можно и необходимо применять в условиях стационара еще до хирургической коррекции. Розглянуто рекомендації та результати засто-сування засобів фізичної реабілітації в дітей, оперованих із приводу вроджених вад серця на стаціонарному етапі. Зроблено висновок про те, що фізична реабілітація має широкий спектр лікувально-профілактичних засобів стимуляції більш швидкого й повного відновлення здоров'я оперованих дітей на стаціонарному етапі, які можна та треба застосовувати в умовах стаціонару ще до хірургічної корекції. Consider recommendations and results of the application means of physical rehabilitation in children operated concerning congenital heart disease at a stationary stage. Concluded that physical rehabilitation has a wide range of therapeutic and prophylactic means for stimulation early and complete recovery children’s healthoperated on a stationary phase, that can and should be applied in the hospital before surgical correction.
Засоби фізичної реабілітації на стаціонарному етапі відновлення здоров’я дітей, оперованих із приводу вроджених вад серця
Мeans of Physical Rehabilitation at Stationary Stage of Recovery Children’s Health Operated by Congenital Heart Disease
Keywords: физическая реабилитация; врожденные пороки сердца; стационарный этап; фізична реабілітація; вроджені вади серця; стаціонарний етап; physical rehabilitation; congenital defects of heart; stationary stage