Жанр ток-шоу у сучасному медіакультурному просторі: філософсько-культурологічний аналіз - Ярмольчук, Анна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано особливості розважального контенту на українському телебаченні. Особливу увагу приділено жанру ток-шоу - проаналізовано видові особливості цього жанру та причини, які приваблюють телеглядачів до перегляду телепрограм такого формату; визначено необхідні елементи різних видів ток-шоу; звернено увагу на типи впливу ток-шоу на свідомість телеглядачів; охарактеризовано природу політичних ток-шоу та визначено їх роль в українському медіапросторі. розважальні програми на українському телебаченні користуються значною популярністю. Інтерес суспільства до цього контенту призводить до виготовлення якісних та неякісних шоу-програм. Значний відрізок ефірного часу відводиться ток-шоу. Розрізняють різні види ток-шоу: соціальні, політичні, кулінарні та ін. Вивчення ток-шоу контенту є важливим, оскільки воно стає невід’ємною частиною суспільної комунікації, торкається проблем населення, впливає на формування думки, настроїв, цінностей та стереотипів.
Keywords: ток-шоу; розважальні програми; політичні шоу; види ток-шоу