Аналітика міфу - Поляков, Володимир Германович; Poliakov, Volodymyr H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Змістом навчального курсу «Аналітика міфу» є виклад студентам досліджень у галузі міфології, ознайомлення з евристичними можливостями аналітики світових і вітчизняних міфів. Курс складається з двох частин і забезпечує розуміння міфології як у філософському значенні, так і в культурологічних інтерпретаціях. Міждисциплінарні зв’язки: як навчальна дисципліна «Аналітика міфу» пов’язана з іншими дисциплінами гуманітарного та соціально-економічного циклу, зокрема з «Історією України», «Філософією», «Давньокитайською філософією», «Давньоіндійською філософією», «Давньогрецькою філософією» та ін.
Keywords: міф; міфологія; аналітика; символ; модель; форми світогляду; міфологема; українська міфологія