ПОЛІТИКА ІНТЕГРАЦІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНЕ ГРОМАДЯНСТВО: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ АДАПТАЦІЇ СПОЖИВЧИХ МОДЕЛЕЙ ПЕРЕМІЩЕНИХ УКРАЇНЦІВ У КОНТЕКСТІ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ ЄС - Антонюк, Наталія (ФОП Косенко А. О., 2025)
В умовах багаторівневої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням Росії в Україну у 2022 році, понад 5 мільйонів українців знайшли тимчасовий або постійний прихисток у країнах Європейського Союзу. Це переміщення є не лише гуманітарним і безпековим викликом, але й вікном можливостей для переосмислення ролі переселенців у сталому розвитку. Водночас ЄС активно просуває Зелений курс (Green Deal), а також політики циркулярної економіки, що передбачають залучення громадян до екологічно відповідального способу життя.
Keywords: циркулярна економіка; політика інтеграції; екологічне громадянство; 339.1