Рухова активність як засіб підготовки до захисту Батьківщини - Ковальчук, Надія Миколаївна; Мороз, Михайло Степанович (ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022)
У статті піднімається актуальна на даний час проблема підготовки учнівської молоді до захисту Батьківщини засобами фізичної культури. Старшокласники мають негативні відхилення у стані здоров’я. Це стало причиною різкого обмеження контингенту для призову в збройні сили України. «Захист України» також не забезпечує якісної підготовки юнаків. Для вирішення проблеми автори пропонують ввести зміни в освітній процес з предмету «Фізична культура».
У процесі рухової активності за програмою матеріалу з предмету «Фізична культура» кожен юнак не тільки покращить рівень фізичної підготовленості, але одночасно набуде необхідних для якісного виконання обов’язків захисника нашої Батьківщини умінь та навичок. Прискорити їх формування можна за належного викладання предмету «Захист України» фахівцем військової справи.
Keywords: війна; «Захист України»; старшокласники; фізична культура; фізична підготовленість; 796.015.132+[373.016:355.211.5