Відображення концептуальної картини світу комбінувальними формами - Круглій, О.Р.; Kruhlij, O.R. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю написано з позиції й сучасної когнітивної лінгвістики та присвячено аналізу одного з основних шля- хів вербалізації знань в англійській мові, а саме термінологічному словотворенню за допомогою комбінуваль- них форм. Об’єктом дослідження стали когнітивні категорії основного складу концептуальної картини світу. The article deals with the main tendencies of nomination in modern English by means of the combining forms from the position of cognitive linguistics. The analysis of the main cognitive categories is proposed.
Mapping of Conceptual Worldview by Means of Combining Forms
Роботу виконано на кафедрі іноземних мов ВHУ ім. Лесі Українки
Keywords: комбінована форма; концепт; когнітивна категорія; combining form; cognitive category; concept