Сутність і зміст здоров’язбережувальних технологій - Чжан, Енсі (My University, 2025)
Проаналізовано аспекти сутності й змісту понять «здоров’язбереження», «здоров’язбережувальні технології». Поділяючи думки вчених, здоров’язбережувальні технології розглядаються як сукупність принципів, прийомів і методів педагогічної роботи, які, доповнюючи традиційні технології навчання і виховання, наділяють їх ознакою здоров’язбереження, тобто створюють безпечні умови перебування, не завдаючи шкоди здоров’ю здобувачів освіти і викладачів, удосконалюють роботу здобувачів освіти у закладі вищої освіти; «слугують оптимальному поєднанню статичних і рухових навантажень студентів, сприяють формуванню позитивної мотивації у студентів до навчання та створенню емоційно сприятливої атмосфери, культивування у них знань з основ здоров’я»
Keywords: здоров’язбереження; здоров’язбережувальні технології; здобувачі освіти; здоровий спосіб життя; зміцнення здоров’я; знання з основ здоров’я; освітні технології