Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Заболоттівській територіальній громаді - Абрамчук, Ангеліна Вадимівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Бакалаврську роботу присвячено вивченню теми сирітства та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже про те, як розв’язане питання соціального захисту дітей роблять висновки про цивілізованість суспільства та держави. У першому розділі бакалаврської роботи досліджено теоретичні основи даної проблеми, зокрема сутність явища сирітства, причини його прояву, організаційно-правові умови забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У другому розділі бакалаврської роботи досліджено існуючий стан соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Проаналізовано соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за кордоном, нормативно-правову базу забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У третьому розділі охарактеризовано соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Заболоттівській територіальній громаді, подано рекомендації по вдосконаленню державної системи захисту прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Keywords: соціальний захист; діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; вдосконалення соціального захисту