Ад'єктивне вираження міжособистісних емоцій в англійський мові - Василенко, Ольга Вікторівна; Vasylenko, Olha V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Стаття присвячена аналізу англійських прикметників, що виражають міжособистісні емоції. Проаналізовано в цілому та індивідуально частоту груп та підгруп прикметників, що виражають позитивні та негативні міжособистісні емоції. Доведено, що ступінь подібності усіх підгруп позитивних міжособистісних емоцій низький, що означає, що кожна з названих емоцій має свої лексичні засоби вираження. The paper is dedicated to the analysis of English adjectives which express interpersonal emotions. The frequency of groups and subgroups of adjectives which express positive and negative interpersonal emotions is analyzed in general and individually. It is proved, that the degree of resemblance of all the subgroups of adjectives which express positive interpersonal emotions is low, which shows that each emotion named has its own lexical means of expression.
Adjectival expression of interpersonal emotions in English.
Keywords: емоції; emotions; абсолютна частота; absolute frequency; відносна частота; relative frequency; індивідуалізуючий прикметник; individualizing adjective; ступінь подібності; the degree of resemblance