Образ Івана Вишенського в романі Василя Шевчука «Битва, або сім зваб ченця Івана з Вишні» - Семенюк, Лариса Степанівна; Semenyuk, L. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті аналізується історичний роман Василя Шевчука „Битва, або Сім зваб ченця Івана з Вишні”, присвячений складній долі відомого письменника-полеміста Івана Вишенського. Зі сторінок твору постає образ неординарної людини, патріота і ченця, що веде битву зі світом і з самим собою. In the article Vasyl Shevchuk’s historic novel “Battle or Seven Temptations of the Monk Ivan from Vyshnya” devoted to the complicated fate of the prominent Ukrainian writer-polemist Ivan Vyshenskyy, is analyzed. From the novel pages a non-ordinary person, a patriot and a monk struggling against the world and him himself appears.
Character of Ivan Vyshenskyy in Vasyl Shevchuk’s novel “Battle or Seven Temptations of the Monk Ivan from Vyshnya”
Keywords: головний герой; образ героя; роман; автор; main character; a character of a hero; novel; author