Політична участь: концептуальні схеми, методики вимірювання - Сальнікова, Світлана Анатоліївна; Мацюк, Орися Володимирівна; Сальникова, Светлана Анатольевна; Мацюк, Орыся Владимировна; Salnikova, Svitlana; Matsyuk, Orysya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті представлено теоретичне та методологічне підґрунтя дослідження політичної участі; здійснено спробу долучитися до обґрунтування вимірювання політичної участі через авторську концептуалізацію. В статье представлено теоретическое и методологическое основание исследования политического участия; сделана попытка присоединится к обоснованию измерения политического участия путем реализации авторской концептуализации. Theoretical and methodological bases of political participation study are present in this article. Validity of political participation measurement performs by means of implementation of author’s conceptualizations.
Политическое участие: концептуальные схемы, методики измерения
Political Participation: Conceptual Designs, Methods of Measurement
Keywords: політична участь; политическое участие; political participation; політичні практики; политические практики; political practice; політична залученість; политическая вовлеченность; political involvement; структурні компоненти; структурные компоненты; structural components; обґрунтування вимірювання; обоснование измерения; validity of measurement