Фінансовий менеджмент: конспект лекцій - Стащук, Олена Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Конспект лекцій із дисципліни «Фінансовий менеджмент» призначений для засвоєння теоретичних знань студентів щодо особливостей управління фінансами та фінансовою діяльністю суб’єктів господарювання із використанням сучасних методів та інструментів до формування, використання та контролю за результатами фінансово-господарської діяльності підприємства з метою досягнення основної мети – максимізації доходів власників.
Структура конспекту лекцій має логічну послідовність, що дозволяє студентам у повному обсязі отримати базові знання з курсу та забезпечує виконання усіх компетентностей, передбачених галузевим стандартом вищої освіти для спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Рекомендовано для студентів освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форми навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».
Keywords: фінансовий менеджмент; грошові потоки; фінансові ризики; фінансовий стан; управління фінансами; фінансовий та операційний леверидж; G3; 378.747.8(05)