Релігієзнавство - Гудзенко-Александрук, Олена Георгіївна; Hudzenko-Aleksandruk, Olena H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
На сучасному етапі нашої історії відбуваються кардинальні, суперечливі за своїм змістом зміни, які направлені на відродження культури, моралі, особистості. Особливе місце серед факторів національно-духовного відродження посідає фактор релігійний. Певна відсутність відповідних знань з проблем історії релігії її морально-етичних засад, а також місця і ролі в суспільстві негативно впливає на розвиток духовної культури, особистості, оскільки, необхідною умовою гуманітарної освіченості фахівця будь-якого профілю є його знання про духовну спадщину людства, загальнолюдські цінності, які зосереджені у вченнях світових релігій, саме в цьому полягає сенс і мета навчальної дисципліни "Релігієзнавство".
Keywords: основні течії різних релігій; особливості культу та обрядовості різних релігійних систем; стан релігії, релігійності та міжконфесійних відносин; особливості первісних, національних, світових релігій