Становлення та розвиток регбі в Україні - Сабіров, Олександр; Sabirov, Oleksandr (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Регбі як вид спорту в Україні став розповсюджуватися у 20–40-х роках ХХ ст. Протягом 1962–1963 рр. на базі студентських клубів і спортивних товариств Києва, Дніпропетровська та Одеси створено перші команди. У чемпіонатах Радянського Союзу з регбі щорічно виступали 5–6 команд з України. Починаючи з 1993 р., українські спортсмени брали участь у відбіркових матчах чемпіонату Європи та кваліфікаційних етапах Кубка світу. На сьогодні регбі набуло найбільшого розповсюдження в Києві, Одесі, Харкові й Львові, а також у Криму та дванадцяти областях України. Rugby as a kind of sport spread in Ukraine in the 20-40-s of the XX th century. First team were created on the basis of student clubs and sports associations in Odessa, Kyiv, Dnipropetrovsk in 1962-1963. 5-6 Ukrainian teams performed annually In the Soviet Union championships in rugby. Since 1993, Ukrainian athletes have taken part in the qualifying matches in the European Championship and in the qualifying stages of the World Cup. Nowadays, rugby has become mostly widespread in Kiev, Odessa, Kharkiv, Lviv, in the Crimea and in twelve regions of Ukraine.
Formation and the Development of Rugby in Ukraine
Keywords: регбі; Україна; історія; етапи розвитку; rugby; Ukraine; history; stages of development